Ένα δέντρο όλο χρώμα
Ένα δέντρο όλο χρώμα

Ένα δέντρο όλο χρώμα

Ακούστε:

Αν σας αρέσει η δουλειά μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο podcast μας, στην αγαπημένη σας εφαρμογή

Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Spotify. Follow us on Spotify!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Youtube. Follow us on Youtube!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Soundcloud. Follow us on Soundcloud!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στα Google Podcasts. Follow us on Google Podcasts!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Castbox. Follow us on Castbox!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στα Apple Podcasts. Follow us on Apple Podcasts!

Συγγραφέας:

Αλεζίδου Ελένη

Χαρακτηριστικά:

Κατάλληλο για παιδιά 3-6 ετών

Πρωταγωνιστούν:

Ένα μικρό δεντράκι

Χρώμα

Χρώμα, χρώμα, χρώμα….Το χρώμα είναι το φαινόμενο της φυσικής μετατροπής του φωτός από τα αντικείμενα, όπως την παρατηρεί το ανθρώποινο μάτι και όπως την επεξεργάζεται ο εγκέφαλος.

Το χρώμα μας κατακλύζει καθημερινώς. Όπου και αν κοιτάξει κανείς θα δει χρώμα. Στη φύση, στα αντικείμενα. Και επειδή ακρβώς είναι παντού επιδρά στην ψυχολογία του ανθρώπου, στη διάθεσή του. Μελετητές αναφέρουν, πως αν χρησιμοποιηθεί σωστά, το χρώμα βοηθά στην τόνωση της πνευματικής ανάπτυξης, στην ενίσχυση των θετικών συναισθημάτων και στη βελτίωση της γνωστικής ανάπτυξης.

Τα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα τα χρώματα. Χαίρονται, ενθουσιάζονται όταν τα βλέπουν και κυρίως εκφράζονται μέσα από αυτά μέσω της ζωγραφικής και όχι μόνο. Υποδηλώνουν, χαρά, λύπη, φόβο, ενθουσιασμό και τόσα άλλα συναισθήματα. Επίσης με τη γνώση των χρωμάτων αντιλαμβάνονται καλύτερα τον κόσμο γύρω τους (π.χ. στο κόκκινο φανάρι σταματάμε και στο πράσινο περνάμε), διακρίνουν αντικείμενα και τη χρήση τους βάση του χρώματος, αναπτύσοουν την πτοική αντίληψη και βοηθάει στην ταξινόμηση και την ομαδοποίηση των αντικείμενων.

Σχετικά άρθρα και βιβλία:

Δείξτε μας την αγάπη σας!

Κάντε μια δωρεά

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο του site καθώς και το podcast του Μυθοχωριού, μπορείτε να μας βοηθήσετε να αναπτυχθούμε!


multicolored wallpaper
Photo by Sharon McCutcheon on Pexels.com

Συμβουλές

Τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 3 ετών αναγνωρίζουν και κατονομάζουν αρκετά χρώμτα. Ωστόσο είναι πιο εύκολο για αυτά, αν ξεκινήσουμε, σε πιο μικρή ηλικία, με λίγα και βασικά χρώματα, όπως π.χ. κόκκινο, κίτρινο ή μπλε. Όσο περνάει ο καιρός αναφέρουμς και δίνουμε έμφαση και στις αποχρώσεις και στις τονικότητές τους.

Όσο μεγαλώνουν και τα αφωμοιώνουν καλό ειναι να τα παρατηρούν και να τα βρίσκουν έξω στο φυσικό περιβάλλον. Κατα τη διάρκεια της βόλτας, αναφέρετε εσείς τα χρώματα. Για παράδειγμα, “Δες εκεί κάτι ωραία κόκκινα μήλα!”, ή “Ας κόψουμε αυτό το κίτρινο λουλούδι”.

Άλλη μια δραστηριότητα που είναι πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά είναι η ομαδοποιήση αντικειμένων. Έτσι λοιπόν μπορείτε να βάλετε στο πάτωμα χαρτιά διαφορετικού χρώματος και να τους ζητήσετε εκεί πάνω να βάλουν όσα αντικείμενα βρουν στο σπίτι στο χαρτί με το σωστό χρώμα.

Απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο