Η κίτρινη κορδέλα
Η κίτρινη κορδέλα

Η κίτρινη κορδέλα

Πόσες φορές βαδίζουμε μέσα στο πλήθος, χανόμαστε, γινόμαστε ένα με αυτό… Διασταυρώνεται το βλέμμα μας με αμέτρητα ξένα, ψυχρά, άγνωστα βλέμματα, χωρίς ουσία αυτή η «επαφή». Ώσπου έρχεται η στιγμή που «συναντάς» εκείνα τα μάτια που δεν είναι ψυχρά, δεν είναι άγνωστα και όλα γύρω σου μετατρέπονται με μιας σε φόντο.

Γιατί μπροστά σου έχεις αυτά τα δύο μάτια σε πρώτο πλάνο. Ειδικά όταν είσαι αδέσποτο σκυλάκι. Εμείς τα αδέσποτα είμαστε ευλογημένα να αγαπάμε απόλυτα. Όταν, λοιπόν, την είδα, τόσο διαφορετική, τόσο ιδιαίτερη, την αγάπησα με όλη τη σημασία της λέξεως. Παράξενο ακούγεται, ε; Κι όμως, εγώ που γνώρισα την εγκατάλειψη ξέρω ν’ αγαπώ αγνά και αληθινά, όπως αγαπάνε τα παιδάκια. Αυτό νιώσαμε όταν «συναντήθηκαν» οι ματιές μας. Η αγάπη μας ήταν αυτόφωτη. Υπήρχε πριν καν υπάρξουμε εμείς. Απλώς έπρεπε η ζωή να μας φέρει κοντά. Και είμαστε τυχεροί. Αν σκεφτείς ότι κάποιοι έρχονται και φεύγουν χωρίς να έχουν γνωρίσει ποτέ την αληθινή αγάπη… (από το οπισθόφυλλο)

Ακούστε:

Αν σας αρέσει η δουλειά μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο podcast μας, στην αγαπημένη σας εφαρμογή

Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Spotify. Follow us on Spotify!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Youtube. Follow us on Youtube!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Soundcloud. Follow us on Soundcloud!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στα Google Podcasts. Follow us on Google Podcasts!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Castbox. Follow us on Castbox!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στα Apple Podcasts. Follow us on Apple Podcasts!

Συγγραφέας:

Δημήτρης Κουτουλάκης

Εκδοτικός οίκος:

Υδροπλάνο

Πρωταγωνιστές:

Η Ελίζα και ένα μικρό σκυλάκι, η Καφετούλα.

Λίγα λόγια από εμάς

Ένα παραμύθι με ήρωες ένα μικρό, χαμογελαστό, καλοσυνάτο και καλόκαρδο κοριτσάκι και ένα σκυλάκι. Δυο ήρωες, που συναντήθηκαν, αγαπήθηκαν αληθινά και δεν χώρισαν ποτέ ξανά. Ο ένας ανακάλυψε την αγάπη στα μάτια του άλλου.
Μια τρυφερή ιστορία με ισχυρές πινελιές ευαισθησίας, που παρουσιάζει μέσα από τα μάτια μιας μικρής σκυλίστας, τη ζωή της. Μια ζωή εγκατάληψης, που όμως συνάτησε την Ελίζα και πήρε μόνο αγάπη, φροντίδα, στοργή και ζεστασιά. Όχι μόνο έλαβε, αλλά έδωσε απλόχερα και αυτή με τη σειρά της αγάπη και χαρά στο μικρό κοριτσάκι.
Ο συγγραφέας, Δημήτρης Κουτουλάκης, μέσα από την ιστορία αυτή, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τη σημασία της αγάπης και της προσφοράς προς τον άλλον. Από τη μια η ανιδιοτέλεια, η χαρά και η αγάπη που δείχνει ένα μικρό παιδί και από την άλλη η συντροφιά, η παρέα και οι ατελείωτες στογμές παιχνιδιού και ψυχικης ανάτασης που προσφέρει ένα ζωάκι μέσα σε μια οικογένεια.
Έντονα συναισθήματα χαράς, λύπης, αισιοδοξίας και προσμονής πλυμμηρίζουν το παραμύθι και συγκινούν τον ανναγνώστη. Όμως αυτό πυο υπερισχύει είναι η ανοιχτή αγκαλιά, η αγάπη και η δυνατή σχέση που χτίζεται ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και σε ένα ζωάκι. Μια σχέση παντοτινής αγάπης…

Δείξτε μας την αγάπη σας!

Κάντε μια δωρεά

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο του site καθώς και το podcast του Μυθοχωριού, μπορείτε να μας βοηθήσετε να αναπτυχθούμε!


Απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο