Θέλω να χιονίσει!
Θέλω να χιονίσει!

Θέλω να χιονίσει!

Ένα ηχογραφημένο παραμύθι που μιλά για το χειμώνα και τα παιχνίδια με το χιόνι. Ένα μικρό κορίτσι που προσμένει και ονειρεύεται να έρθει ο χειμώνας και κυρίως να πέσει πολύ πολύ χιόνι…

Ακούστε:

Αν σας αρέσει η δουλειά μας, μπορείτε να εγγραφείτε στο podcast μας, στην αγαπημένη σας εφαρμογή

Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Spotify. Follow us on Spotify!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Youtube. Follow us on Youtube!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Soundcloud. Follow us on Soundcloud!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στα Google Podcasts. Follow us on Google Podcasts!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στο Castbox. Follow us on Castbox!
Ηχογραφημένα παραμύθια του Μυθοχωριού στα Apple Podcasts. Follow us on Apple Podcasts!

Συγγραφέας:

Αλεζίδου Ελένη

Χαρακτηριστικά:

Κατάλληλο για παιδιά 3- 7ετών

Πρωταγωνιστούν:

Ένα μικρό κοριτσάκι που θέλει οπωσδήποτε να χιονίσει και όλο τον κόσμο να ασπρίσει…

Ένα παραμύθι για τα καιρικά φαινόμενα, το χιόνι και το χειμώνα

Το παραμύθι μας αυτό μιλά για τα καιρικά φαινόμενα και κυρίως το χιόνι, αλλά και στο χειμώνα! Ο καιρός και γενικότερα οι καιρικές συνθήκες είναι αναπόσπατο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Επηρεάζει το ντύσιμό μας, τις συνθήκες και τη συμπεριφορά μας.

Και φυσικά αυτό έχει επιρροή και πάνω στα παιδιά. Τους ξαφνιάζει και ρωτούν πολλά για τον ήλιο, τη βροχή, τον αέρα και το χιόνι. Είναι άλλωστε καταστάσεις που μπορούν να δουν άμεσα. Και ο καταλληλότερος τρόπος να κατανοήσει ένα παιδί κάτι, είναι να το βιώσει. Θέλει να το νιώσει με όλες του τις αισθήσεις. Έτσι μην μοιάζει περίεργο αν ένα παιδί χοροπηδάει σε λάκκο με λάσπες ή χορεύει στη βροχή. Το ίδο συμβαίνει και με το χιόνι. Είναι μια συνθήκη που αλλάζει τη φύση. Της δίνει νέο χρώμα και την αναμορφώνει. Είναι κάτι απτό, που μπορούμε να το πιάσουμε, να το νιώσουμε. Ένα μέσο για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

Όμως είναι και ένα μέσο που δίνει πολλαπλά οφέλη στο παιδί. Αναπτύσσει την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά του, ανακαλύπτοντας καινούριους τρόπους παιχνιδιού. Ενεργοποιεί το σώμα, το δυμανώνει, το ανατπύσσει. Το παιδί πρέπει να κινηθεί σε πιο δύκολες καταστάσεις, που σημαίνει ότι πρέπει να ενεργοποιήσει ολο το σώμα του για να τα καταφέρει. Με αυτόν όμως τον τρόπο αναπτύσσει την αδρή κινητικότητά του.  

Αφήστε λοιπόν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το χιόνι, να το γνωρίσουν με τις αισθήσεις, να το χαρούν και να το ευχαριστηθούν, αφού τα οφέλη του είναι πολλά τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. 

Σχετικά άρθρα και βιβλία:

Γιατί πρέπει να παίζει το παιδί στο χιόνι

Δείξτε μας την αγάπη σας!

Κάντε μια δωρεά

Αν σας αρέσει το περιεχόμενο του site καθώς και το podcast του Μυθοχωριού, μπορείτε να μας βοηθήσετε να αναπτυχθούμε!


a child in winter clothes playing with tree branches during winter
Photo by Yan Krukau on Pexels.com

Συμβουλές

Βόλτα στο χιόνι. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια βόλτα στο χιόνι. Περπατήστε, παρατηρήστε, μυρίστε, πιάστε, ακουμπείστε το χιόνι. Συζητήστε για το αισθάνεστε στο σώμα σας, πως είναι η υφή του, το χρώμα του κλπ.

Τρόποι προστασίας. Δημιουργία διάφορων σεναρίων και ώθηση των παιδιών, ώστε να βρουν τις απαντήσεις και έτσι τον τρόπο προστασίας από το χιόνι. Για παράδειγμα, “Αν βγω έξω στο χιόνι με μαγιώ, τι θα γίνει;” (κρύο, άρα ζεστά ρούχα) ή “Αν αρχίσω να τρέχω εδώ που είναι παγωμένος ο δρόμος, θα καταφέρω να φτάσω μέχρι απέναντι;” (προσεκτικός τρόπος βάδισης) και τόσα άλλα που μπορείτε να σκεφτείτε και εσείς.

Παιχνίδια με το χιόνι. Τα παιδί λατρεύουν να παίζουν με το χιόνι. Κουβαδάκια, φτυαράκια, κουτάλες, ποτήρια και φυσικά χιόνι είναι η κατάλληλη παρέα. Θα το μεταφέρουν, θα του αλλάξουν σχήμα και φυσικά θα το λιώσουν.

Απάντηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο