Μυθοχωριό!
Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας

Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας

Περιγραφή από τον εκδοτικό οίκο

Μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού, ο τζίτζικας περνούσε του καλού καιρού. 

Ένα βιβλίο με χαρτονένιες λαβές και κινούμενες εικόνες, που ζωντανεύει στα χεράκια των παιδιών καθώς έρχονται σε επαφή με τους Μύθους του Αισώπου… 

Στοιχεία του βιβλίου

  • Συγγραφέας: Αίσωπος
  • Εικονογράφος: Γκουτζουρή Άννα
  • Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
  • Ημερομηνία έκδοσης: 2020
  • Προτεινόμενες ηλικίες: +18 μηνών

Η άποψη μας

Ο πιο γνωστός ίσως μύθος του μεγαλύτερου παραμυθά, του Αισώπου, ζωντανεύει μέσα σε αυτές τις σελίδες. Ο τζίτζικας ανέμελος περνάει τις μέρες του καλοκαιριού με παιχνίδι, τραγούδι και τεμπελιά. Το μικρό όμως μηρμυγκάκι δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αδιάκοπα και συνεχόμενα. Σύντομα όμως οι μέρες του καλοκαιριού περνούν και ο χειμώνας φτάνει με κρύο και χιόνι. Και τότε ο τζίτζικας ζητά τη βοήθεια του μικρού μηρμυγκιού για να φάει και να ζεσταθεί…. 

Ο μύθος αυτός διδάσκει την προκοπή, την προνοητικότητα, την εργατικότητα και φυσικά την μεγαλοψυχία. Μια ιστορία με μηνύματα πολύ θετικά για μια προσωπικότητα. Το πιο σημαντικό όμως ίσως είναι το τέλος της ιστορίας, όπου ο μέρμηγκας βοηθάει τον τζίτζικα δίνοντάς του στέγη και τροφή. Η μεγαλοψυχία και η παροχή βοήθειας είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. 

Το βιβλίο αυτό, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, είναι με χοντρό χαρτόνι, κατάλληλα για παιδιά που βρίσκονται στη δεύτερη βρεφική ηλικία. Μπορούν να πιάσουν τις σελίδες πιο εύκολα με τα μικρά τους χεράκια. Επίσης η σειρά αυτή διαθέτει και κινούμενες εικόνες, που κεντρίζει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών, που η προσοχή τους είναι μικρή σε διάρκεια και περιορισμένη. Τέλος οι εικόνες είναι ξεκάθαρες με ζωηρά και όμορφα χρώματα, που κάνουν το παραμύθι ακόμη πιο ελκυστικό.  

Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας

Επίλογος

Μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη σειρά παιδικών βιβλίων με διάφορους μύθους του Αισώπου, που θα τραβήξουν την προσοχή των μικρών παιδιών. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο